O grant na opravu pamiatok možno žiadať aj Nadáciu VÚB

17.02.2012 Bratislava

Bratislava 16. februára (TASR) - Minimálne 10 projektov v celkovej hodnote 60.000 eur podporí Nadácia VÚB prostredníctvom programu Poklady môjho srdca. Na opravu rôznych pamiatok možno získať financie do výšky 6000 eur.

\"O pomoc na záchranu pokladov môžu požiadať aktivisti, neziskové organizácie alebo samospráva,\" priblížil generálny riaditeľ VÚB a predseda správnej rady nadácie Ignacio Jaquotot. V žiadosti je nutné uviesť dôvody, prečo by sa mala podporiť práve daná pamiatka a vhodné je tiež pripojiť fotografiu jej súčasného stavu. Uzávierka žiadostí je 27. marca.

Minulý rok nadácia prostredníctvom grantového programu Poklady môjho srdca podporila 10 projektov v rôznych regiónoch Slovenska. Išlo napríklad o revitalizáciu lesnej studničky v Závode, obnovu grófskeho skleníka v Stupave alebo rekonštrukciu mestskej brány v Trebišove. K úspešným patrila tiež oprava historickej fontány v Spišskom Hrhove. Projekt realizovala skupina aktívnych študentov záhradnej architektúry, ktorí opravou fontány naštartovali postupnú celkovú obnovu miestneho parku. Fontána ožila po viac ako polstoročí.

TASR informovala vedúca tlačového oddelenia a hovorkyňa banky Alena Walterová.
 

Vyberte región